Bouw aardgasvrije en energieneutrale woningen van start

DE LAREN – Het startsein voor de bouw van 51 aardgasvrije en energieneutrale woningen in Larense Veld in Haven werd vorige week gegeven. Wethouder Maaike Veeningen verrichtte in het bijzijn van kopers en andere betrokkenen de officiële handeling met het slaan van een heipaal. Alle woningen zijn verkocht.
In het bijzijn van kopers en projectbetrokkenen sloeg wethouder Maaike Veeningen een traditionele heipaal geslagen voor de bouw van de 51 energieneutrale en aardgasvrije woningen in Larense Veld. (Foto: aangeleverd)

Larense Veld Larense Veld ligt in Haven aan een intieme hof omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. De woningen die in aanbouw gaan zijn 35 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en 6 meter breed en zestien karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 240 tot 265 m².
Voor V.O.F. De Vijfde Stad, een samenwerking van gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development, waren de resultaten van het onderzoek onder geïnteresseerden een bevestiging om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale woningen aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert. Een zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest. De realisatie is in handen van BAM Wonen.
In feesttent op het bouwterrein overhandigde V.O.F. De Vijfde Stad een cheque aan Veeningen met een donatie aan de bewoners en de gemeente van een speelmeubel van duurzaam Almeerse Hout voor in de nieuwe wijk.
Meer informatie: www.larenseveld.nl.
Artikel geplaatst op: 22 november 2018 - 11:13

Gerelateerd

Delen