Boomwortels zorgen voor gevaarlijke situaties

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
BOUWMEESTERBUURT – Bewoners moeten goed opletten dat zij niet struikelen op het voetpad aan het C. van Eesterenplein. De boomwortels van de bomen rondom het plein zijn meer naar de oppervlakte gekomen waardoor de tegels los en scheef zijn komen te liggen. “Hierdoor is een gevaarlijke situatie ontstaan die met de dag erger wordt”, aldus bewoner Margaret Teunissen.

De boomwortels van de bomen rondom het C. van Eesterenplein zijn meer naar de oppervlakte gekomen waardoor de tegels los en scheef zijn komen te liggen. (Foto: Fred Rotgans)


Het voetpad wordt, volgens Teunissen, veel gebruikt. “Ouders met kinderen lopen vaak via dit pad van en naar de scholen. Er wonen ook veel ouderen rondom het plein. Als je goed ter been bent en goed kijkt waar je loopt dan kan het nog net. Met een scootmobiel of kinderwagen lijkt het al meer op terreinrijden. Voor een visueel gehandicapte is het niet te doen.”
Vooral nu de blaadjes vallen wordt het, volgens Teunissen, met de dag gevaarlijker. “De oneffenheden worden nu met een dik bladerpak bedekt. Ik zie dagelijks meerdere mensen struikelen, maar er moet blijkbaar eerst iets ergs gebeuren voordat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt.”
Teunissen maakte meerdere malen melding bij de gemeente. “Al voor de zomervakantie stuurde ik een mail naar de gemeente. Ook andere buurtbewoners maakten melding. Maar wij krijgen als bewoners steeds hetzelfde standaard mailtje terug. Een automatisch gegenereerde reactie dus onder enig resultaat. Schandalig.”
Nicole Klockenbrink, woordvoerder van de gemeente laat weten dat de meldingen de gemeente heeft ontvangen zijn beantwoord en afgehandeld. “We hebben ook al herstelwerkzaamheden gedaan”, aldus Klockenbrink. “We zijn deze week nog gaan kijken en wij hebben geconstateerd dat er nog plekken zijn die hersteld moeten worden en dat gaan we zeker ook doen. Voor de week van 3 december staan er weer werkzaamheden gepland om de nog aanwezige wortelopdruk weg te nemen.”

Artikel geplaatst op: 27 november 2018 - 09:28

Gerelateerd

Delen