Laatste Tiny Houses geopend

HOMERUSKWARTIER – Alle huisjes staan op de BouwEXPO Tiny Housing. Wethouder Loes Ypma opende donderdag de laatste kleine huisjes: Tiny Towers, Wonen Royaal, Tiny Revolverhouse (in aanbouw), Dometastic (in aanbouw) en Homeboxen. In de loop van 2019 nemen de bewoners hun intrek in de compacte woningen. Dankzij de inzet en ontwikkelkracht van de winnaars van de ideeënprijsvraag van de BouwEXPO is Almere Poort een bijzonder woonbuurtje rijker.
De laatste kleine huisjes werden donderdag geopend op de BouwEXPO Tiny Housing. (Foto: Fred Rotgans)

De resultaten van de BouwEXPO Tiny Housing zijn uniek. Alle huisjes zijn vergund en gebouwd binnen de bestaande wet- en regelgeving. De winnaars die er niet zelf gaan wonen, hebben kopers of huurders gevonden. Er was volop belangstelling. De motieven van de (toekomstige) bewoners om klein te willen wonen zijn uiteenlopend: betaalbaarheid, toegang krijgen tot de woningmarkt, ecologische beweegredenen of bewust geborgen en comfortabel willen wonen.
De architectuur van de huisjes is net zo divers als de motieven van de bewoners. Tiny Towers biedt bijvoorbeeld een oplossing om kleine woningen naadloos in te passen in woonwijken die voornamelijk uit eengezinswoningen bestaan. In plaats van de kavel van een hoekwoning te gebruiken voor één eengezinswoning, benut House of Architects de kavel voor drie eenpersoonswoningen. Zo ontstaan er drie kleine woontorens met elk een woonoppervlak van 40 m2. In eerste instantie is het ontwerp van bedoeld voor het opvullen van de plekken aan het begin en einde van een rijtje eengezinswoningen. Op het terrein van de BouwEXPO zijn de prototypes als zelfstandig bouwblok gebouwd.
Eén van de nieuwe blikvangers in het woonbuurtje wordt het Tiny Revolverhuis van Studio RTM. Het huisje staat klaar in de fabriek in Lelystad om op zijn plek te worden gezet. Het huisje biedt een verrassende oplossing voor een meervoudig gebruik van dezelfde ruimte. De cilindervormige woning kent een roterende kamer met drie standen die elk een eigen functie hebben, namelijk zitten, slapen en ontspannen.
De huisjes op het terrein van BouwEXPO Tiny Housing worden binnenkort bewoond. In de loop van 2019 worden er weer rondleidingen verzorgd. Meer informatie: www.bouwexpo-tinyhousing.nl.
Artikel geplaatst op: 03 december 2018 - 12:46

Gerelateerd

Delen