Almere is vijfde minibos rijker

HAVEN – De Seintoren die al sinds 1997 op de landtong bij de jachthaven van Almere Haven staat, heeft een bestemming gekregen. Na 20 jaar leegstand openden Jacqueline Bernard en Lesley Anema er afgelopen vrijdag de Bed & Breakfast Seintoren Gooizicht. “Hoe romantisch wil je het hebben”, zegt Jaqueline Bernard als ze vanuit kamer in de toren het 360 graden uitzicht over het Gooimeer en Almere Haven laat zien.
Leerlingen van basisschool Odyssee planten de bomen voor het vijfde Almeerse Tiny Forest. (Foto: Fred Rotgans)

De Seintoren is de bereiken via de smalle landtong bij het havenhoofd. Via een wenteltrap gaat het naar de kamer boven in de toren.. De ronde kamer heeft een riant bed en een gezellig zitje. Het uitzicht op het Gooimeer is adembenemend. Rondom is een balkon. “Wat is er mooier om hier ’s avonds te genieten van de zonsondergang”, zegt Jacqueline. “Met een wijntje in de hand de bootjes spotten die hier de haven in en uit gaan, terwijl de golfjes tegen de beschoeiing klotsen.”
Genieten

Jacqueline en Lesley hebben de seintoren helemaal zelf verbouwd. “Er was helemaal niets in de toren. Ja, de schakelkast waar men ooit in Wijk bij Duurstede – waar de toren oorspronkelijk vandaag komt - boten mee binnenhaalde stond er zelfs nog bovenin. We hebben alles gestript en de toren vanaf de grond af aan weer ingericht. Dat was een klus hoor”, verteld Jacqueline.
Het resultaat mag er zijn. Beneden is het toilet en de riante douche en boven dus de stijlvolle kamer.
Het ontbijt kan ook door de beheerders worden verzorgd. “Als huurders dat willen, dan brengen we ’s ochtends een heerlijk ontbijt”, vertelt Jacqueline. “Wat is er mooier om daarvan te genieten vanaf het balkon.” En dan lachend: “Hoe mooi is het voor een pas getrouwd stelletje om de toren te huren als bruidssuite. Je samen gelukkig voelen op deze locatie. Beter kan toch niet.”
Medewerking

De Bed & Breakfast is voor de ondernemers uit Haven een lang gekoesterde wens. “We zagen al jaren de seintoren leeg staan. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken en aan de gemeente gevraagd of we de seintoren mochten huren voor een Bed & Breakfast. En dat mocht. We hebben alle medewerking gekregen van de gemeente en nu zijn we dus open. Ook voor Almere Haven is het natuurlijk mooi dat er op deze plek een overnachtingmogelijkheid is gekomen.”
De Bed & Breakfast is te reserveren via www.seintorengooizicht.nl . Mailen kan ook via info@seintorengooizicht.nl.
Locatie: Havenhoofd 134, 1353 PM Almere Haven.
Artikel geplaatst op: 10 december 2018 - 09:47

Gerelateerd

Delen