Architectuurwandeling by night

STAD CENTRUM - In Almere Centrum zijn gebouwen te vinden van vooraanstaande architecten uit binnen- en buitenland. Waar men normaal de wereld voor over moet vliegen, is hier op nog geen twee vierkante kilometer te zien. VVV Almere organiseert op 22 en 27 december en op 3 januari een Stadswandeling By Night langs deze imposante architectuur.
De sfeervolle verlichting in het centrum zet de gebouwen in een bijzonder perspectief. (Foto: Maarten Feenstra)

Dwalen door eeuwenoude straatjes of langs middeleeuwse grachten gaat niet in Almere. Daar is de stad met zijn 40 jaar te jong voor. Maar wie in Almere zijn ogen goed de kost geeft, wordt verrast door geweldige architectuur. Bekende Nederlandse namen als Rem Koolhaas, Herman Hertzberger en gerenommeerde architectenbureaus uit Tokio, Londen, Parijs en Zürich hebben hun stempel op Almere Centrum gedrukt. Al hun ontwerpen zijn met elkaar verbonden in een bijzondere stadswandeling.
Speciaal voor de decembermaand organiseert VVV Almere deze wandeling ’s avonds onder begeleiding van een stadsgids. De sfeervolle verlichting in het centrum zet de gebouwen in een bijzonder perspectief. Liefhebbers van unieke architectuur zullen de wandeling vooral weten te waarderen, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Almere zijn van harte welkom.
De wandeling duurt beide avonden van 19.00 tot ongeveer 20.30 uur. Deelname kost 7,50 euro. Opgeven kan via www.almerecentrum.nl/stadswandeling-by-night.
Artikel geplaatst op: 13 december 2018 - 11:19

Gerelateerd

Delen