Bouw sociale huurappartementen Kimwierde van start

DE WIERDEN – Woningcorporatie Ymere bouwt 40 nieuwe betaalbare sociale huurwoningen in de Wierden. De appartementen zijn extra geschikt voor senioren. Aan dit type woning is grote behoefte in deze wijk. Viviane Regout, directeur Ymere, en wethouder Loes Ypma gaven het officiële startsein voor de bouw. De woningen worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd.
Het officiële startsein voor de bouw werd gegeven door wethouder Loes Ypma en Viviane Regout, directeur Ymere. (Foto: Fred Rotgans)

De bouw van het nieuwe appartementencomplex Kimwierde maakt onderdeel uit van een groter plan om de wijk de Wierden een nieuwe impuls te geven. Recent heeft Ymere in deze buurt circa 600 woningen opgeknapt. Samen met de plannen van de gemeente om de openbare ruimte te verbeteren, maakt dit de Wierden klaar voor de toekomst.
Ymere heeft bij de ontwikkeling en het verder uitwerken van de nieuwbouwplannen goed gekeken naar de behoefte van de bewoners en de wijk. “Er wonen nu opvallend veel senioren in grotere eengezinswoningen de wijk. Die willen graag verhuizen naar een gelijkvloerse woning in de buurt. Dichtbij hun vrienden, familie of kennissen. Nu is dat lastig”, legt Viviane Regout uit. “Er zijn veel eengezinswoningen en weinig geschikte kleinere appartementen waar ze graag willen wonen. Met de nieuwbouw komen we aan die wens tegemoet.”
Om te zorgen dat Havenaren, waaronder senioren in de wijk, kunnen blijven wonen waar ze zich thuis voelen zijn er met de gemeente, woningcorporaties en huurders voorrangs- en verhuisregelingen afgesproken. Senioren die al in Almere Haven wonen en staan ingeschreven bij Woningnet kunnen met voorrang een appartement krijgen in Kimwierde. Regout: “Bijkomend voordeel is dat door deze verhuizingen eengezinswoningen weer vrijkomen voor gezinnen. Zo kunnen we in één keer meerdere huurders blij maken en aan een passende woning helpen."
De woningen worden naar verwachting begin 2019 aangeboden via Woningnet. Naar verwachting krijgen de eerste bewoners eind 2019 de sleutel van hun nieuwe huis. Meer informatie: ymere.nl/kimwierde.
Artikel geplaatst op: 14 december 2018 - 10:31

Gerelateerd

Delen