Zo woon ik: appartement met uitzicht in Eilandenbuurt
'Zwanen vliegen hier op ooghoogte voorbij'

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
EILANDENBUURT – Het weidse uitzicht valt direct op als je het appartement van Ger en Marcella de Haas binnenloopt. Het stel woont op de zesde verdieping van een appartementsgebouw, dat direct aan de Lage Vaart ligt. Het uitzicht is, volgens het echtpaar, nooit hetzelfde. Op de Trekweg, langs de Lage Vaart, komen weleens rally’s met oldtimers voorbij. Zomers zien we in de verte veel luchtballonnen en zwanen vliegen hier op ooghoogte voorbij ons balkon. De zonsop- en – ondergang is hier prachtig!”
Het uitzicht vanaf het balkon van Ger en Marcella de Haas is prachtig. (Foto: Fred Rotgans)
Het stel verhuisde 35 jaar geleden naar Almere. “Voor mijn werk werd ik uitgezonden naar Italië”, aldus Ger. “Daar woonden we twee jaar. Daarvoor hebben we altijd in Amsterdam gewoond. Toen we uit Italië terugkwamen wilden we naar Almere verhuizen. We hadden inmiddels een zoon en een dochter gekregen, die we niet in Amsterdam wilden grootbrengen. We wilden een huis met tuin. De ruimte in Almere en de natuur spraken ons erg aan. Hier konden ze lekker buiten spelen.”
Het werd een nieuwbouwwoning in de Stedenwijk. “Almere was toen nog volop in opbouw. Toen wij hier kwamen wonen, woonden er nog maar 23.000 mensen in Almere. Vanuit Stedenwijk zijn we later verhuisd naar een Towerhouse in de Regenboogbuurt."
Rustgevend

Dat huis werd te groot toen de kinderen het huis uit waren. “In Amsterdam hebben we op een etage gewoond en in Italië woonden we op een etage in de buurt van het Comomeer”, vertelt Marcella. “We wilden graag weer in een appartement wonen. Wonen in een appartement geeft mij een rustgevend gevoel en je hebt geen zorg voor een tuin. Ger wilde altijd nog eens aan het water wonen. We fietsen veel door Almere en kwamen vaak langs dit project. Eigenlijk wilde ik hier niet wonen, maar we zijn toch gaan kijken. Alleen de fundering lag er toen nog. Het was moeilijk om je een beeld te vormen hoe het zou worden, alleen maar op basis van tekeningen.”
Het grote balkon en de grote woonkamer gaven voor Ger en Marcella de doorslag. “Het balkon is een verlengstuk van ons huis. Een tuin mis ik niet. Als het mooi weer is, kan ik nu gelijk naar buiten, zonder dat ik eerst onkruid moet weghalen. We zijn heel veel buiten. Met mooi weer zitten we tot ’s avonds laat op het balkon.”
Vuurwerk

Het stel geniet van het uitzicht. “Je ziet hier allerlei prachtige boten voorbij varen. Vliegtuigen komen hier ook vaak voorbij. Die vliegen hier soms vrij laag, dus we hebben al heel wat mooie foto’s gemaakt. Zo moesten er vorige week vliegtuigen worden omgeleid vanwege de harde wind. Ze vliegen dan op 700 meter hoogte en je ziet ze op je afkomen. Er valt altijd wel wat te zien. Die reuring vind ik leuk”, aldus Marcella. De ramen aan de zijkant van het appartement geven uitzicht over Almere Buiten. “Met oud en nieuw hoeven we niet naar buiten, het vuurwerk zie je vanaf hier prachtig.”
Artikel geplaatst op: 24 december 2018 - 10:00

Gerelateerd

Delen