Vogels tellen tijdens Nationale Tuinvogeltelling

ALMERE – Almeerders die benieuwd zijn hoeveel vogels er eigenlijk in de tuin zitten, kunnen meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Zet de voedertafel klaar, hang de vetbol op en tel mee op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 januari.
Roodborstje. (Foto: Alain Gighnone/ AGAMI)

Meedoen is heel simpel: noteer een half uur lang alle vogels in de tuin of op het balkon en geef het door op www.tuinvogeltelling.nl. Door de resultaten door te geven helpen deelnemers bovendien Vogelbescherming Nederland met belangrijke informatie over de vogels in de tuin.
Vogelbescherming doet er alles aan om iedereen te helpen de vogels te herkennen. Op de site staat een top 25 van de meest voorkomende tuinvogels, met herkenningstips en geluid. Met de gratis app Tuinvogels is het herkennen van vogels helemaal appeltje eitje. Vul de kleur en de grootte in en Vogelbescherming vertelt om welke vogel het gaat.
Dit jaar wordt de Tuinvogeltelling voor de 16e keer georganiseerd. Voorgaande edities hebben inmiddels een schat aan waardevolle informatie opgeleverd. Zo is de achteruitgang van de huismus terug te zien in de resultaten, net als de opkomst van de halsbandparkiet. Nog een interessant feitje: in de telling is duidelijk te zien dat de vogels te vinden zijn in de tuinen waar goed gevoerd wordt.
De liefde van vogels gaat door de maag, dus wie goed voert krijgt veel bezoek van vogels. Wie zich nu al inschrijft via www.tuinvogeltelling.nl ontvangt daarom de gratis special Vogels Voeren. Hierin staan alle tips en tricks om de vogels naar de tuin te lokken.
Artikel geplaatst op: 08 januari 2019 - 11:03

Gerelateerd

Delen