Krombrug doorgezakt

Door Kirsten Thuis-Woudenberg
DE GOUWEN – Een machine van de gemeente zakte maandag de Krombrug. De brug die de Kromgouw met de Brongouw verbindt, is volgens bewoners van de Kromgouw, een belangrijke verbinding voor fietsers en voetgangers. Bewoonster Mieke van der Loo liet vorige week aan deze krant weten dat bewoners niet blij zijn het voornemen van de gemeente om de nabij gelegen brug Overheen weg te halen.

De Krombrug, de brug die de Kromgouw met de Brongouw verbindt, is vorige week doorgezakt. (Foto: aangeleverd)

Bewoner Ton Deerenberg zag dat de Krombrug maandag instortte toen een machine van de gemeente, die bezig was het riet te maaien, door de brug zakte. “De plekken van de brug die verrot zijn, zijn duidelijk te zien”, aldus Deerenberg. “Gebrekkig onderhoud van de gemeente dus.” De brug is met hekken afgezet.
In Almere DEZE WEEK van 23 januari liet bewoner Mieke van der Loo weten dat de bewoners van de Kromgouw niet blij zijn met het voornemen van de gemeente om de fietsbrug ‘Overheen’, die de Kromgouw met de Overgouw verbindt, weg te halen. De bewoners zamelen handtekeningen in om dit tegen te gaan. “De brug Overheen is minder verrot dan de Krombrug”, aldus Van der Loo. “De Krombrug is breder dan de brug Overheen. Vandaar dat de machines van de gemeente er ook overheen passen.”
De bruggen vormen, volgens de bewoners, een belangrijke verbinding voor fietsers en voetgangers. “De Kromgouw is een soort eiland met uitgangen via drie bruggen”, aldus Van der Loo. “Nu deze brug is ingezakt blijven er nog maar twee uitgangen over. Dat zijn de brug ‘Overheen’, die moet verdwijnen en de Paalbrug naar bedrijventerrein de Paal. Die brug is minder geschikt voor ouders met kinderen omdat er na deze fietsverbinding druk verkeer is op het bedrijventerrein.”

Artikel geplaatst op: 29 januari 2019 - 11:16

Gerelateerd

Delen