Stadswijngaard Hof van Almere uitgebreid

ALMERE - Dit voorjaar wordt de wijngaard uitgebreid met ongeveer 500 wijnstokken. Deze komen te staan op de bovenzijde van de heuvel. Het planten gebeurt door vrijwilligers in april/begin mei.
(Foto: Archief )

De beheerder gaat dit voorjaar ook aan de slag met het bouwen van een wijnschuur op de heuvel van de wijngaard. Deze schuur wordt een ontmoetingscentrum voor bezoekers en een werk- en opslagruimte voor de wijngaard. De wijnschuur wordt gebouwd met recyclematerialen van sloopwerk elders in Almere. In deze schuur komen elektriciteit en water, een ook een keukentje en toiletten.
Gelijktijdig met de wijnstokken wordt de wijngaard ook een echt omsloten hof. Dit voorjaar wordt de wijngaard omzoomd met een bladhoudende beukenhaag. Hof van Almere is in gesprek met Staatsbosbeheer om dit project gezamenlijk op te pakken. Een open-plant-dag staat in de planning.
Mountainbikers

Naast de bestaande en de nieuwe uitbreiding van de wijngaard wordt de locatie Braambergen ook opengesteld voor sportieve fietsers. In de afgelopen weken is een parcours voor mountainbikers aangelegd over alle heuvels van Braambergen en ook langs de wijngaard. Er komt een aparte fietserstoegang voor het terrein en daarmee ook een extra toegang voor de liefhebbers van de wijngaard. Het parcours wordt geopend op donderdag 21 maart.
Artikel geplaatst op: 12 februari 2019 - 09:00

Gerelateerd

Delen