Opeens ben je 67 jaar en gelukkig in goede gezondheid

ALMERE - Na 50 jaar werken zat hij opeens zonder baan …. een zwart gat? Rien Moolhuizen vertelt hoe hij zijn tijd invulde en nu een zinvol bestaan leidt samen met zijn vrouw Joke.
Joke en Rien Moolhuizen vermaken zich goed in Almere. (Foto: aangeleverd)

“Nee, wel wat geleerd over zwarte gaten in het heelal met een cursus bij de Sterrenwacht, maar zoals je vaak van leeftijdsgenoten hoort kom je nu pas écht tijd te kort. Genoeg te doen dus met de ‘vrije’ tijd in Almere waar we met veel plezier zo’n tien jaar wonen inmiddels.
Fotograferen

Allereerst het hele jaar door fotograferen. Elk seizoen een ander soort licht en dus een nieuwe blik. Of het nu de stad Almere is, de natuur met bloemen tot (roof)vogels en herten en soms Almere van boven af vanuit een vliegtuig voor luchtfoto’s. Kortom, altijd volop inspiratie als je goed om je heen kijkt.
Daarnaast slaan we met mooi weer ook een balletje op de golfbaan. Van tijd tot tijd geweldig frustrerend, maar altijd in de mooie natuur en ‘hole 19’ moet natuurlijk niet vergeten worden.
Floriade

Sinds kort heb ik mij samen met mijn vrouw Joke aangemeld als vrijwilliger voor de Floriade 2022. Een leuk en inspirerend initiatief waar Almere volop van kan profiteren. Of het nu de infrastructuur is die extra wordt aangebracht, de extra natuur met duizenden (gratis) bomen, of de na de Floriade af te bouwen prachtige stadswijk, er valt veel te beleven. Na veel kritiek tijdens de aanvangsfase is er nu een positieve omslag, mede omdat de politiek met de nieuwe wethouder eindelijk lijkt te begrijpen dat transparantie is geboden, alsmede duidelijkheid naar de bewoners van Almere over waar het naar toe gaat in de toekomst. Immers 80% van de wereldbevolking woont straks in een stedelijke omgeving. Daarom ook een bijzonder zinvol experiment met de nieuwe stadsontwikkeling, groen en duurzaam. Een frisse kijk op de toekomst.
Museum

Daarnaast kijken we ook naar het verleden. Soms letterlijk met ons vrijwilligerswerk voor het Geologisch Museum Hofland in Laren, slechts op 15 autominuten afstand van Almere!
Een onbekend pareltje bij het grote publiek, ondanks zo’n 8.000 bezoekers per jaar. De nieuwe wisseltentoonstelling “Een fatale Inslag” over de ondergang van de dinosauriërs is heel actueel. Er wordt veel over gepubliceerd momenteel door recente nieuwe ontdekkingen over dit onderwerp. De tentoonstelling is interessant en slaat ook goed aan bij kinderen, die veel leren en in Museum Hofland ook zelf aan de slag kunnen met stenen. Veel te bekijken en te doen dus en zelf een geode door (laten) zagen blijft natuurlijk altijd een spannende aangelegenheid. Wat komt er tevoorschijn??
We vervelen we ons dus beslist niet in Almere, dat ook met de fiets goed te doorkruisen is, zeker als straks alle onderdoorgangen van de A6 weer open zijn."
Artikel geplaatst op: 23 april 2019 - 15:12

Gerelateerd

Delen