Onzekerheid studentenwoningen Odeonpark

Deel huurders is anti-kraakwacht

Door Robert Mienstra

ALMERE - De grijze studentenwoningen aan het Odeonpark zouden kunnen worden afgebroken omdat de maximale termijn van vijftien jaar binnenkort verstrijkt. Er wonen nu studenten met kortlopende contracten in verband met een eventuele afbraak.

Het is nog onduidelijk of de studenten in dit complex in het Odeonpark kunnen blijven wonen. (Foto: Almere DEZE WEEK)


Wouter Dijs, een van de studenten die in het complex woont, meldt dat hij oorspronkelijk tot augustus in zijn woning zou kunnen blijven wonen, maar dat hij een brief heeft gekregen van woningcorporatie Ymere dat hij tot eind 2019 kan blijven zitten in zijn woning.
“We zouden in het eerste kwartaal van dit jaar horen hoe het verder moet met de woningen, maar we hebben nog niets vernomen. Ik hoop dat de woningen blijven bestaan, want ze zien er nog prima uit. Ymere heeft hier alles uitstekend onderhouden. Het zou jammer zijn als dit complex afgebroken wordt.”

Antikraak


Dijs meldt dat een deel van de bewoners inmiddels niet als gewone huurder op de locatie woont, maar als antikraakwacht. “Die mensen betalen minder huur dan de andere huurders.”
Voor Dijs is de situatie onzeker. Ik heb vijf jaar moeten wachten voordat ik hier kon gaan wonen. Ïk woon er nu twee jaar en het zou wel heel jammer zijn als ik er weer uit moet. Ik weet dat een aantal huurders op zoek is naar andere huisvesting omdat de situatie onzeker is.”

Aanvraag


De gemeente meldt dat het college heeft ingestemd om een aanvraag te onderzoeken voor een omgevingsvergunning van Stichting Ymere voor de (ver)bouw van de tijdelijke woningen op Odeonplaats en dat er ook een aanvraag voor het bouwen van nieuwe tijdelijke woningen. Door in te stemmen zal de nieuwe aanvraag omgevingsvergunning worden getoetst en daarmee zullen de 80 woningen, voor studenten en jongerendoelgroep, voor 13 jaar behouden blijven in de voorraad sociale huurwoningen van Almere. Voorwaarde is dat de woningen worden gerenoveerd en er positief besloten kan worden op de aanvraag.

Artikel geplaatst op: 07 mei 2019 - 14:04

Gerelateerd

Delen