Land Art Weekend: open huis voor landschapskunst

ALMERE – In Flevoland zijn negen monumentale landschapskunstwerken te vinden van gerenommeerde kunstenaars als Robert Morris, Richard Serra, Daniel Libeskind, Marinus Boezem en Antony Gormley. Op 1 en 2 juni kun je deze ontdekken tijdens het Land Art Weekend.

Het weekend geldt een beetje als het open huis voor de landschapskunst. Tussen 11.00 en 17.00 uur staat bij elk landschapskunstwerk een gids klaar die alles kan vertellen over de geschiedenis van Land Art in Flevoland en de specifieke werken. Kinderen kunnen aan de hand van doe-opdrachten op ontdekkingstocht. Daarnaast heeft Land Art Flevoland dit jaar liefhebbers en kunstmakers uitgenodigd om zelf iets bij de Land Art te doen of te laten zien.
Buitenmis Groene Kathedraal
Zo kun is in Almere op zaterdag 1 juni een ‘Buitenmis’ bij te wonen in de Groene Kathedraal van Marinus Boezem. Good4Good organiseert daar een bijzondere belevenis waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Bezoekers nemen plaats in een strandstoel, zetten de silent disco hoofdtelefoon op en duiken in de wereld van de klassieke muziek. “Een zijn met jezelf, de natuur, muziek of juist de stilte opzoeken, daar draait het om”, aldus Vesna Dragojevic van Good4Good. De Buitenmis vindt plaats van 16.00 uur tot 18.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur.
Stilteperformance
Op zondag 2 juni kun is van 12.00 tot 12.30 uur deel te nemen aan de stilteperformance van Jos Rosier bij Polderland Garden of Love and Fire in Almere. Een live groepsactie, samen in stilte. “Een roep om verbondenheid en saamhorigheid, vrede, respect, warmte, veiligheid. vertrouwen. We lopen. Bewegen. Dansen. Staan stil. We maken contact”, aldus Rosier. Verzamelen en instructies om 11.14 uur.
Volledige programma op www.landartflevoland.nl.
Artikel geplaatst op: 24 mei 2019 - 12:06

Gerelateerd

Delen