Jeugd krijgt stem in Almeerse politiek

Eerste openbare jongerendebat 21 juni in stadhuis

Door Robert Mienstra

ALMERE – Scholieren van de Almeerse Scholengroep (ASG) debatteren vrijdag 21 juni in de raadzaal in het stadhuis over zaken die hen politiek aangaan. Met elkaar en met raadsleden gaan ze in gesprek. Komende tijd zullen er meer debatten georganiseerd worden. Geïnteresseerde scholieren en docenten zijn van harte uitgenodigd het debat bij te wonen en mee te denken.


De lessen maatschappijleer worden door het jongerendebat echt en betekenisvol. Door aan de slag te gaan precies zoals de raadsleden dat doen, ontdekken jongeren dat ze een stem en een mening hebben die er toe doet. Het publiek in de raadszaal mag meepraten en ook via online-stemmen haar mening laten horen. De aanwezige politieke partijen zullen de mening van de jongeren zeker waarderen en in hun eigen overwegingen meenemen. Zo hebben de jongeren met dit debat en met de vervolgdebatten ook invloed op de Almeerse politiek.

Luisterend oor


Politiek saai? Zeker niet. Ook in de raadszaal wordt door raadsleden regelmatig hartelijk gelachen om een grap. Maar serieus debatteren over van alles wat ons in Almere aangaat is ook belangrijk. Leerlingen kunnen hun mening vormen, leren van elkaars argumenten en ontdekken dat de Almeerse raadsleden heel toegankelijk zijn, altijd een luisterend oor hebben en dat zij zeker willen weten hoe de jeugd over de stad denkt. Jongeren krijgen met dit debat letterlijk een stem in politiek Almere.

On-air


Scholieren die niet naar het debat kunnen komen, kunnen met de klas het debat live volgen via de facebookstream. Zo kunnen ook in de klas op school leerlingen met elkaar praten over de onderwerpen die ter sprake komen.
Meer informatie over het jongerendebat op de gemeentepagina’s in deze krant.
Aanmelden voor het jongerendebat en meer informatie: jongerendebatalmere.nl

Artikel geplaatst op: 07 juni 2019 - 11:18

Gerelateerd

Delen