'Verdwenen voetpaden maken Regenboogbuurt onveilig'

REGENBOOGBUURT – De gemeente renoveert momenteel de Regenboogbuurt. Een aantal bewoners is verbaasd over het verdwijnen van de voetpaden. De graszones, tussen de rijweg en het voetpad, worden doorgetrokken tot de tuinhekken.
Volgens bewoners leidt dat tot gevaarlijke situaties. Door het verdwijnen van de voetpaden ontstaat een situatie als in een woonerf, waar langzaam verkeer zich mengt met gemotoriseerd verkeer. Een bewoner stelt dat automobilisten in de Regenboogbuurt regelmatig te hard rijden. ‘Moeten we kinderen gaan leren over de rijbaan te lopen?’, aldus de bewoner.
Een andere bewoner stelt dat de ophoging van de straten voor een bijkomend probleem zorgt. ‘We zijn daardoor genoodzaakt onze tuinen ook op te hogen. De gemeente jaagt ons op kosten.”
De gemeente gaf al eerder aan dat de werkzaamheden in de Regenboogbuurt noodzakelijk zijn. De wijk is gebouwd tussen 1994 en 1998. Door het verstrijken van de jaren zijn de wegen op veel plekken verzakt. Om dit op te vangen wordt de bestaande bestrating verwijderd, de bodem opgehoogd en opnieuw bestraat. Ook het straatmeubilair wordt aangepakt.
Artikel geplaatst op: 12 juni 2019 - 15:40

Gerelateerd

Delen