Meer bewoners Waterwijk schrikken van seniorenwoningen

Door Marcel Beijer
WATERWIJK – Meer bewoners van de Waterwijk zijn geschrokken van de plannen voor seniorenwoningen in Waterwijk.

Eerder lieten bewoners van de Snoekstraat, Barracudastraat en de Kreeftstraat al in deze krant weten ‘ontzettend geschrokken’ van het plan om op het terrein voor hun huizen 56 seniorenwoningen te realiseren. Nu sluiten zich daar ook bewoners van de Baarsweg en Schelvisstraat bij aan.
De eerste klagers zeggen voor het eerst pas van het plan te hebben vernomen na een interview in deze krant met wethouder Loes Ypma. In een brief aan buurtbewoners laten de bewoners van de Baarsweg en Schelvisstraat ook weten boos te zijn dat ‘zonder directe inspraak’ over de bouw wordt beslist. ‘Misschien mogen wij meepraten over de punten en de komma’s terwijl de einddatum van het gebouw al bekend is’, aldus de bewoners die vrezen dat meerdere stukjes groen in de wijk zullen verdwijnen om woningen te realiseren. ‘De woningnood moet worden aangepakt, maar niet op deze wijze!’, aldus de bewoners in een brief.
De bewoners roepen de gemeente op tot een dialoog en verzamelen daarvoor – via de brief – handtekeningen.
Een woordvoerder van de gemeente liet al eerder weten dat het plan voor de 56 seniorenwoningen pas een voorontwerp betreft. In een later stadium komt het plan ter inzage te liggen en kunnen belanghebbenden bezwaar en beroep aantekenen.
Artikel geplaatst op: 13 juni 2019 - 15:59

Gerelateerd

Delen