Raad ziet (tijdelijke) woningbouw op Twentsekant wel zitten

Door Marcel Beijer
NOBELHORST – Hoogbouw in Nobelhorst doet het dorpse karakter van deze Almeerse wijk geweld aan. De gemeenteraad wil daarom dat wethouder Maaike Veeningen gaat nadenken over creatieve oplossingen om in deze wijk meer woningen te bouwen. Bijvoorbeeld op het naastgelegen bedrijventerrein Twentsekant.

Twentsekant komt op de plek bovenaan deze kaart (langs A6)


In Nobelhorst worden geen 4300 woningen gerealiseerd, maar slechts 4050. Een aantal partijen vindt dat niet logisch gezien het enorme tekort aan woningen in Almere en wil vanaf nu meer bouwen in de wijk. Hoogbouw is daarbij een optie. Dat kan bijvoorbeeld door het geplande winkelcentrum uit het centrum van de wijk naar de rand te verplaatsen.
De optie van hoogbouw valt niet bij alle partijen in de goede aarde, zo bleek donderdag tijdens de Poltieke Markt. Het zou het dorpse karakter van de wijk geweld aandoen. Jeroen Deben (PvdA) vond dat wel meevallen. “Het begrip ‘dorps’ is subjectief. We praten bovendien niet over hoge woontorens, maar iets hogere bouw vergelijkbaar met het gebouw dat nu aan de Marie Curiestraat staat. Nobelhorst kan dat hebben.”
Niet alle fracties deelden die opvatting. Meer animo was er om het toekomstige bedrijventerrein Twentsekant te gebruiken voor woningbouw, al dan niet tijdelijk.
Marco de Kat (Leefbaar Almere) vroeg de wethouder creatief na te denken over oplossingen om tot meer woningbouw te komen in de wijk. “Je hoeft niet per se de hoogte in om meer mensen onderdak te bieden. Je kan ook kleinere huizen bouwen. Er zijn tegenwoordig veel kleine huishoudens.”
De wethouder zegde toe de mogelijkheden creatief te zullen bekijken en benadrukte dat woningbouw op een deel van Twentsekant interessant is. “Want ook het college wil dicht bij de oorspronkelijke opzet van Nobelhorst blijven.”

Artikel geplaatst op: 21 juni 2019 - 12:21

Gerelateerd

Delen