Bouw appartementen op boerenerf Vliervelden Oosterwold gestart.

OOSTERWOLD - De bouw van het appartementengebouw op het boerenerf Vliervelden is gestart. De eerste heipalen worden geslagen. In dit poortgebouw komen 21 duurzame appartementen.
Natuurboerderij Vliervelden is de tweede locatie van de Stadsboerderij Almere. Het erf ligt tegen het Eemvallei gebied aan, waar in de zomer de koeien grazen. De stal op het erf biedt ruimte aan 120 koeien. Naast het Poortgebouw staan een hooischuur en een aantal individuele woonhuizen op het erf. Zo dicht op een boerenbedrijf wonen, is uitzonderlijk, maar mogelijk in het Oosterwold gebied waar (stads)landbouw centraal staat in de woonomgeving.
Natuur

In het Poortgebouw zijn nog een aantal appartementen te koop. De tuinen of terrassen zijn gericht op de boerenactiviteiten en hebben zicht op de akker rondom. Alle appartementen hebben een eigen bodemwarmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Er is ook een gemeenschappelijke tuin.
Versterken

Voor de idealistische boerderij-eigenaren Tom Saat en Tineke van den Berg is dit niet zomaar een woningbouwproject: “We maken er samen met de bewoners een prachtige plek van waar natuur, landbouw, werken en wonen elkaar versterken. Door activiteiten op het gebied van educatie, zorg en onderzoek betrekken we stadsbewoners bij het boerenwerk. De boerderij is een manier om mensen dichter bij de natuur te brengen, zónder dat mensen zelf boer hoeven te worden.”
Verbinding met de stad

Op de Stadsboerderij op de Kemphaan is iedere zaterdagmorgen een boerenmarkt met appeltaart, veldboeketten en biologische producten. Ook het nieuwe erf Vliervelden wordt een levendige plek, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. In het boerengedeelte van het Poortgebouw komt een ODIN biologische supermarkt, waarmee het erf een ontmoetingsplaats kan worden voor alle bewoners van Oosterwold en omgeving.
Verschillende soorten bewoners

Tineke van den Berg: “We hebben een gevarieerde groep kopers omdat de appartementen niet in dezelfde prijsklasse liggen. Voor gezinnen is het hier ideaal, maar er komen ook jonge en oudere stellen wonen. Een mix van bewoners ook in verschillende levensfasen. Bijzonder is dat al deze mensen worden aangetrokken door de boerderij als culturele ontmoetingsplaats vol bedrijvigheid.”
Meer informatie

Indien u meer informatie wilt over het project, kijk dan op de projectwebsite of bel de makelaar Jorien van Santen 06-41246405 voor een afspraak op locatie.
Adres: Goudplevierweg hoek Goethelaan, Almere Oosterwold
www.vliervelden.nl
Artikel geplaatst op: 25 juni 2019 - 10:18

Gerelateerd

Delen