Buurtgroep argwanend over komst complex Waterstaete

WATERWIJK – Een groep bewoners van Waterwijk staat zeer argwanend tegenover de bouw van een appartementencomplex op een stuk grond langs de Karperweg. Ze vrezen gepasseerd te worden bij de mogelijkheid tot inspraak. De gemeente bestrijdt dat: de inspraakprocedure moet nog beginnen.
Op het al jaren braakliggende stukje grond, naast kinderdagverblijf Pino wil de gemeente het complex Waterstaete bouwen. Er komen 35 appartementen in een gebouw van vijf verdiepingen hoog. De bewoners vrezen dat wethouder Loes Ypma het project er stiekem doorheen wil drukken. Ze verwijzen naar een interview met deze krant waarin ze een aantal nieuwbouwprojecten voor senioren opsomde en daarbij Waterstaete onvermeld liet.
De bewoners vernamen in maart, bij een bijeenkomst over de bouw van een seniorencomplex verderop in de wijk, van ambtenaren dat Waterstaete slechts twee bouwlagen zou krijgen met een maximale hoogte van 9 meter. In mei was er een aparte bijeenkomst over Waterstaete, waarbij plotseling werd aangegeven dat Waterstaete alleen kostendekkend gebouwd kan worden als er 35 appartementen komen. Dat resulteert in vijf bouwlagen en een bouwhoogte van 15 meter.
Argwaan

De argwaan bij bewoners wordt ook gevoed omdat de uitnodigingen voor deze tweede bijeenkomst slechts een paar dagen van te voren werd toegestuurd aan de direct betrokkenen aan Schelvisstraat en Karperweg.
De bewoners zeggen plotsklaps geconfronteerd te worden met de bouw en dat de gemeente slecht communiceert. Ze vrezen dat de bouw al in een vergevorderd stadium is en dat ze straks alleen mee kunnen praten ‘over punten en komma’s’. ‘De gemeente zegt dat het slechts een voorontwerp is. Dan is het nu de tijd om met ons te overleggen. Maar dat doen zij dus niet!’
Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat Waterstaete nog in voorontwerp is. ‘Dus inspraak is nog niet aan de orde.’
Volgens de plannen wordt de bestemmingsplanprocedure in september opgestart.
Artikel geplaatst op: 10 juli 2019 - 13:01

Gerelateerd

Delen