Opinie - Heeft Almere gewoon domme pech?

Johan de Leeuw.

Almere wordt geregeerd door partijen die in Den Haag hun oorsprong hebben.
Dat wordt door enkelen als voordeel gezien, maar dat is het niet. Althans dat blijkt nu maar weer eens. Men praat zonder zelf na te denken hun grote leider na die natuurlijk op zijn beurt geen idee heeft hoe je het woord 'burger' schrijft.
Vrijdag tijdens de Woningnood-conferentie voelde ik me geschokt en verbijsterd. Niet zo zeer door de feitelijke bouwbehoefte die tegen de 2000 woningen per jaar aan ligt. Dat wist ik al wel. Maar wel door de wijze waarop het in Almere niet werkt. Ooit werden er 4000 woningen per jaar gebouwd. Dat met een organisatie die kleiner was als de huidige.
In het coalitieakkoord 'Liefde voor de stad' staan 2500 sociale huurwoningen in vier jaar gepland, door een organisatie die aanmerkelijk groter is. De enige conclusie die mogelijk is; verkeerde aansturing en bemensing.
Projectontwikkelaars verzanden in besluitloosheid en de enorme hoeveelheid baasjes en wethouders. Gevolg? Geen geluiden van heimachines maar wel lege koffiekannen.
En de coalitie weet dat natuurlijk maar laat dit in leven.
En u? - Nou ja gewoon geduld hebben. Over 10 jaar kijken we wel weer. Voor ons dus onaanvaardbaar maar gelukkig. We staan niet meer alleen.
Even opletten wat er met de stemmingen gebeurt as donderdag. Een aantal partijen brengen een motie is stemming over dit onderwerp.
D66, SP, PvdD en natuurlijk uw eigen APOPA.
Overigens miste ik enige partijen op het woon symposium. Met name leefbaar en het CDA. Lieve mensen, kom er bij. Almeerders willen niet in zeecontainers of auto’s wonen.

JOHAN DE LEEUW

Fractievoorzitter APOPA

Artikel geplaatst op: 08 juli 2019 - 13:03

Gerelateerd

Delen