Stadsdeel Haven centraal tijdens tijdens Open Monumentendag

ALMERE – Het stadsdeel Haven zal dit jaar centraal staan tijdens de Open Monumentendag in het weekend van 14 en 15 september. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in gebouwen die normaliter niet zo snel te betreden zijn en zo informatie te krijgen over de geschiedenis van het oudste stadsdeel van de stad.


Bezoekers kunnen tijdens de Open Monumentendag bijvoorbeeld een kijkje nemen in het eerste officiële monument van Almere: het voormalig politiebureau aan de Bivak dat ontworpen is door het architectenbureau Office for Metropolitan Architecture (OMA) van Rem Koolhaas. Daarnaast geven de stadsbeiaardiers demonstraties in het carillon van de Goede Rede-toren, kunnen bezoekers een kijkje nemen in het woonexperiment Centraal Wonen De Wierden uit 1984, geven gidsen historische en architectuurwandelingen, vinden er rondleidingen plaats door het gebouw Corrosia aan de Markt, en kunnen kinderen meedoen aan workshops. Toegang tot de gebouwen en de activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig. Op elke locatie staan vrijwilligers klaar om bezoekers te informeren over de locatie en activiteiten.


Monument


Almere mag dan slechts één officieel monument hebben, de steeds ouder wordende stad staat vol met architectonische pareltjes in experimenteel vormgegeven stedenbouwkundige ontwerpen. Almere wordt niet voor niks de hoofdstad van ‘Post 65 architectuur’ genoemd. Om deze bijzondere locaties open te stellen voor publiek doet de stad ook dit jaar weer mee aan de Open Monumentendag.
IN KADER

Vrijwilligers gezocht


Open Monumentendag Almere is een evenement van Erfgoedhuis Almere. Die is nog op zoek naar vrijwilligers die op 14 en 15 september bezoekers willen verwelkomen bij de verschillende locaties en activiteiten. Aanmelden kan via almere.nl/openmonumentendag.

Artikel geplaatst op: 03 augustus 2019 - 08:57

Gerelateerd

Delen