Meet the Locals en ontdek Almere Haven

HAVEN - Liefhebbers kunnen Almere Haven ontdekken door met een échte local op pad te gaan en zich zo te laten verrassen door alles wat het oudste stadsdeel van Almere bieden heeft. Er worden leuke weetjes verteld over de historie en gewezen op de mooiste plekken, de hipste tentjes de geweldige uitzichten.

Marie-Josée Röselaers in actie tijdens een rondleiding in Haven. (Foto: Geert van der Wijk)


Tijdens Zomer in Haven (tussen 15 en 31 augustus) kunnen geïnteresseerden iedere zaterdag gratis deelnemen aan een Meet the Locals tour, met elke week weer een andere gids en route. De gids laat zijn of haar favoriete plekjes en bezienswaardigheden van Haven Centrum zien. De tour duurt ongeveer 2 uur, en heeft elke keer een ander begin- en eindpunt. Aanmelden voor de tour kan via: http://bit.ly/MeettheLocals

Over de tour


Op zaterdag 17, 24 en 31 augustus vindt er een Meet the Locals tour tussen 15.00 en 17.00 uur plaats. Elke tour heeft een andere gids, elke gids heeft een andere route, allen laten zij de mooiste en leukste plekjes van Almere Haven zien.

17 augustus


Op zaterdag 17 augustus neemt Olmo van Kranen deelnemers mee in de culturele geschiedenis van Almere Haven. Zo gaan de deelnemers langs oude en nieuwe creatieve broedplaatsen in het centrum.
De tour begint om 15.00 uur in Corrosia, Theater, Expo & Film. Samen drinken jullie wat en gaan jullie daarna op pad.
Aanmelden kan via: https://meetthelocals1.eventbrite.nl

24 augustus


Op zaterdag 24 augustus start de Meet the Locals tour om 15.00 uur bij Bakker Struiksma , de tour wordt gegeven door Marie-Josée Röselaers . Zij is gespecialiseerd in het geven van historische rondleidingen in het Centrum van Almere Haven.
Nieuwsgierig naar de geschiedenis?
Aanmelden kan via: https://meetthelocals2.eventbrite.nl

31 augustus


Op zaterdag 31 augustus neemt Robert Mienstra, journalist en columnist, bij de krant Almere DEZE WEEK geïnteresseerden mee op de Meet the Locals tour. Hij kwam in 1978 in Almere Haven wonen. Van 1979 tot 2001 was hij leraar Nederlands op OSG De Meergronden. Tijdens deze rondleiding vertelt hij zijn persoonlijke verhaal hoe het is en was om in Haven te werken in de jaren ’80 en ’90. “En er gebeurde hier heel wat”, vertelt hij, “ik heb nogal wat stuntverhalen.” De tour start op 31 augustus om 15.00 uur bij Viva la Café.
Aanmelden kan via: https://meetthelocals3.eventbrite.nl

Over Zomer in Haven


Deze zomer wordt er voor het eerst een evenementen reeks georganiseerd in het centrum van Almere Haven. Deze reeks wordt georganiseerd met alle winkeliers en horecagelegenheden van het centrum. Samen slaan ze de handen ineen om van Almere Haven de leukste vakantiebestemming te maken die te bedenken is. Zij doen dit met behulp van Gemeente Almere.

Artikel geplaatst op: 05 augustus 2019 - 10:30

Gerelateerd

Delen