Steeds meer senioren roeren zich op woningmarkt

ALMERE - Steeds meer senioren gebruiken de overwaarde op hun huidige woning om een nieuwe woning te kopen. Dat blijkt uit cijfers van de Hypotheker.
Vanwege het beperkte aanbod van geschikte seniorenwoningen kiezen senioren er echter steeds vaker voor hun hypotheek te wijzigen om de eigen woning aan te passen. Met name het verbeteren van het wooncomfort of verduurzamen van de woning onder 55-plussers is populair, in het tweede kwartaal van dit jaar steeg dit aantal met liefst 55,5 procent in vergelijking met een jaar geleden.

Benutten

Ruim vier op de vijf woningbezitters van 55 jaar en ouder verwacht een overwaarde op hun woning te hebben. Een vijfde van de senioren is van plan deze overwaarde binnen nu en enkele jaren te benutten. “Het komt er nu op aan dat er nog meer geschikte woningen beschikbaar komen, zodat meer 55-plussers een volgende stap kunnen maken”, zegt Johan Drost, franchisenemer van De Hypotheker in Almere. "Dit is namelijk gunstig voor de doorstroming op de woningmarkt. Hierbij hoeft niet alleen gedacht te worden aan de traditionele seniorenwoningen. Vanuit De Hypotheker zien wij dat er meer vraag is naar de financiering van alternatievere woonvormen, bijvoorbeeld de meergeneratiewoning, waarbij kinderen mantelzorg kunnen verlenen aan hun ouders onder hetzelfde dak”.
Artikel geplaatst op: 17 augustus 2019 - 09:13

Gerelateerd

Delen