Feestelijke start bouw eerste huizen in de Vonderij

ALMERE - De bouw van de eerste huizen in de Vonderij is maandag feestelijk van start gegaan. Wethouder Maaike Veeningen sloeg de eerste paal, samen met de bewoners en de directie van Dura Vermeer Bouw Hengelo ede eerste paal geslagen. De eerste fase bestaat uit 43 huizen in drie verschillende typen. In totaal worden 124 huizen gebouwd.

Foto: aangeleverd

De huizen van de Vonderij liggen in de wijk Zandpoort in Poort. Hier worden voornameljk twee-onder-een-kaphuizen en rijhuizen gebouwd. De focus in de wijk ligt op het 'buiten zijn' en de fijne omgeving, dichtbij zowel het strand als de stad. Ook zijn voorzieningen zoals (basis)scholen, winkels, restaurants en theater in de buurt. Er zijn nog enkele huizen vanaf 450.000 euro v.o.n. beschikbaar.
Om ook de vogels een fijn thuis te bieden in de buurt krijgen alle bewoners een vogelhuisje die ze later in de nieuwe tuin of buurt kunnen ophangen. Tijdens het bouwen konden de bewoners alvast kennis maken met elkaar. Daarna volgde een korte speech van wethouder Maaike Mentingen van de gemeente Almere. Vervolgens werd de start officieel gemaakt met het slaan van de eerste paal.
Meer informatie over de huizen en het plan is te vinden op www.devonderij.nl.

Artikel geplaatst op: 27 augustus 2019 - 10:24

Gerelateerd

Delen