Oplevering 51 gasloze en energieneutrale woningen in Larense Veld

ALMERE - Samen met de toekomstige bewoners Sjoerd en Astrid en Camiel van der Veeken, adjunct-directeur Nieuwbouw Concepten bij BAM Wonen, is op feestelijke wijze stilgestaan bij de oplevering van de eerste woningen van fase 1 in het project Larense Veld in Almere Haven.
De grondgebonden woningen zijn in een intiem hofje gebouwd en bestaan uit 16 twee-onder-een-kapwoningen en 35 rijwoningen. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert. Een zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest. De woningen zijn daardoor energieneutraal met een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,0 wat lager is dan de eis van het bouwbesluit (≤ 0,4). Bovendien zijn enkele woningen verduurzaamd naar een nul-op-de-meterwoning.
Larense Veld

Larense Veld ligt in Almere Haven, omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. Larense Veld maakt deel uit van De Laren. Deze nieuwe wijk in Almere Haven biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. Een supermarkt en een basisschool zijn al aanwezig. De Laren telt straks in totaal ongeveer 450 nieuwe woningen.
Artikel geplaatst op: 10 september 2019 - 15:03

Gerelateerd

Delen