Nieuwe buurt met 1400 woningen
New Brooklyn in Almere Poort

POORT - In het Europakwartier Oost in Almere Poort komen 1400 nieuwe woningen. De buurt krijgt de naam New Brooklyn en onderscheidt zich doordat het bij een relatief dichte bebouwing een ruime en groene opzet heeft.
De nieuwe wijk - ontworpen door West 8 - is opgebouwd rond de Meent, een kruisvormige groene ruimte. Daaromheen komen gevarieerde woningen gebouwd in de sectoren koop, vrije sector huur en sociale huur. Beoogd belegger voor de vrije sector huurwoningen is Syntrus Achmea. Fietsers en voetgangers krijgen in New Brooklyn de ruimte met brede trottoirs en door de nabijheid van station Almere Poort kan het autogebruik volgens de gemeente Almere beperkt blijven.
De woningen in New Brooklyn maken onderdeel uit van de ontwikkeling Stadstuinen en zijn een volgende stap bij het verder afronden van de gebiedsontwikkeling van Almere Poort. De gemeente Almere en ontwikkelaars Heijmans en De Alliantie Ontwikkeling hebben afgelopen week de overeenkomst getekend voor het nieuwe project. De planning is dat de woningen vanaf eind 2020 gebouwd worden.
Artikel geplaatst op: 19 september 2019 - 09:28

Gerelateerd

Delen