Petitie tegen ‘levensgevaarlijke’ Kievitsweg

OOSTERWOLD – Toekomstig Oosterwold-bewoner Henny Jansen is een petitie gestart om langs de Kievitsweg een fietspad te realiseren. Volgens Jansen is de situatie momenteel ‘levensgevaarlijk’.

Jansen wil de gemeente met de petitie bewegen om op de kortst mogelijke termijn een (desnoods tijdelijke) voorziening te treffen voor de aanleg van een fiets- en voetgangerspad langs de Kievitsweg en is daarvoor een petitie gestart, die inmiddels al bijna 120 keer is ondertekend. “Dat lijkt niet veel, maar in het gebied wonen nog maar zo’n 200 mensen. Dan praat je dus over een grote meerderheid.”

 

Levensgevaarlijk
Volgens Jansen is de situatie langs de drukke weg momenteel levensgevaarlijk. “Er zijn momenteel meerdere projecten en individuele initiatiefnemers aangesloten, met op dit moment al enkele honderden bewoners. Dit aantal zal in de nabije toekomst nog sterk toenemen”, aldus Jansen.
Momenteel wordt de Kievitsweg gerenoveerd. In de toekomst zijn er plannen om naast de weg een separaat fietspad aan te leggen. Wanneer dat precies gaat gebeuren, is echter nog niet bekend. “


Petitie
In de tussentijd bestaat er een levensgevaarlijke verkeerssituatie voor fietsers en wandelaars, waaronder kinderen”, zegt Jansen die vreest voor ernstige ongelukken. “Automobilisten, motorrijders en vrachtwagenchauffeurs razen vaak met hoge snelheden over de Kievitsweg, terwijl en fiets- en voetgangerspad ontbreekt.”

De petitie is te vinden via de link https://kievitswegveilig.petities.nl. Jansen hoopt de handtekeningen binnenkort aan te bieden aan de gemeenteraad.

Artikel geplaatst op: 09 oktober 2019 - 11:42

Gerelateerd

Delen