Commissie-Stam buigt zich over rapport Buitenzwembad

Door Marcel Beijer
ALMERE – Een gespecialiseerd bureau heeft deze week het rapport afgerond naar de kansen en mogelijkheden voor een buitenzwembad in Almere. Daarnaast zullen de raadsleden een tweede rapport ontvangen, afkomstig van een onafhankelijke commissie bestaande uit pleitbezorgers voor het buitenzwembad.

Gregor Stam in 2018 bij het ontvangen van de Oeuvre Award voor zijn carrière. (Archieffoto: Fred Rotgans)

Op uitnodiging is atleet Gregor Stam voorzitter van de onafhankelijke commissie. Vorig jaar startte hij een petitie voor een buitenzwembad die door meer dan 3500 Almeerders werd ondertekend. Ook eerde petitionarissen Joanna Matthews-Zygo, journalist Dolf Rogmans en zijn dochter Jasmijn (22) zitten in de commissie-Stam. Jasmijn hield als 12-jarige al een pleidooi voor een buitenzwembad. De politiek reageerde toen enthousiast, maar er gebeurde niets. Stam heeft zich de laatste maanden uiterst kritisch naar de gemeente opgesteld. Hij voelt zich ' aan het lijntje gehouden' door de gemeente. 'Ik mag een beetje meedenken, maar bijvoorbeeld niet aanwezig zijn bij de totstandkoming van het onderzoeksrapport', liet hij tegenover deze krant al eens weten. 'Daar pas ik voor.'

Wall of Fame
Uit protest liet hij zijn portret verwijderen uit de Wall of Fame met Almeerse sporthelden.
De gemeente heeft het rapport van het onderzoeksbureau toegestuurd aan de commisie-Stam, maar de atleet wil de inhoud daarvan niet prijsgeven. "Dat heb ik beloofd, dus dat doe ik ook niet. Ik kan wel zeggen dat de gemeente de visie van onze commissie wil meenemen in het advies dat uiteindelijk naar de raadsleden gaat."
Met die voorwaarde gaat de commissie-Stam echter niet akkoord. "Ze zullen me op het stadhuis wel een lastpak vinden, maar ik heb mijn lesje ondertussen wel geleerd. De commissie, die we overigens nog gaan uitbreiden, zal met een eigen advies komen. Dan kunnen de raadsleden beide visies naast elkaar leggen en een keuze maken."
Het is de bedoeling dat de gemeenteraad nog dit jaar verder praat over het buitenzwembad.

Artikel geplaatst op: 17 oktober 2019 - 10:01

Gerelateerd

Delen