Senioren Muziekwijk krijgen voorrang bij panden L. Armstrongweg

MUZIEKWIJK – Vijf grote kantoorpanden aan de Louis Armstrongweg worden definitief omgebouwd tot appartementen met voorzieningen. Bij huisvesting krijgen senioren in de Muziekwijk voorrang. Er komt ook ruimte voor kleine kantoren. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten.

Foto: Google

 

In een aantal kantoren komen bij elkaar ruim 300 kleine huur- en koopwoningen met op bepaalde plekken bedrijvigheid in de plint. Verder moet er een aantrekkelijke buitenruimte komen met voldoende groen, parkeerplaatsen en een veilige verkeerssituatie. Omwonenden, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben het afgelopen jaar meegewerkt aan een visie die dit mogelijk kan maken.
In april 2018 werd voor het eerst gesproken met eigenaren, ondernemers en omwonenden van de Louis Armstrongweg om behoeften, ideeën en zorgen te verzamelen. Na een aantal reactierondes zijn wijzigingen aangebracht en is de versie ontstaan die de gemeenteraad nu dus heeft vastgesteld.

Uitwerken
De verwachting is dat initiatiefnemers plannen gaan uitwerken voor vijf panden. Zodra de eerste plannen uitgewerkt zijn, worden de omwonenden daarover tijdens een informatieavond geïnformeerd waarvoor zij een uitnodiging in de bus krijgen. Tevens wordt een inrichtingsplan uitgewerkt met een fraaie wandellaan ten noorden van de kantoorstrook met meer groen en zitelementen. Ook dit voorstel zal op de informatieavond worden voorgelegd waarbij bewoners zaken kunnen aandragen.

Artikel geplaatst op: 21 oktober 2019 - 11:21

Gerelateerd

Delen