Huizenprijzen Flevoland stijgen het hardst

ALMERE – Nergens in Nederland zijn de huizenprijzen meer gestegen dan in Flevoland. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

(Foto: Adobe Stock/Rudmer Zwerver)

 

Voor een bestaande koopwoning in ons land moest in het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld 6,3 procent meer worden betaald dan het jaar daarvoor. In Flevoland werd een bestaande koopwoning 9,2 procent duurder. Opvallend is de geringe stijging in Amsterdam: 3,8 procent.
Na 2017 zijn in bijna alle provincies minder woningen verkocht dan een jaar eerder. Daar kwam echter in het tweede kwartaal van 2019 een eind aan.In het derde kwartaal zijn in tien van de twaalf provincies meer woningen verkocht dan een jaar eerder. Met 19 procent was de stijging van het aantal transacties in Flevoland veruit het grootst.
Alle woningtypen hadden in het derde kwartaal een prijsstijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De prijsstijging was met ruim 7 procent opnieuw het grootst bij appartementen. Dat is overigens de kleinste prijsstijging in drie jaar. Het aantal verkochte appartementen lag in vergelijking met een jaar eerder 0,3 procent lager. Voor vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen was het aantal transacties hoger dan een jaar eerder.

Artikel geplaatst op: 22 oktober 2019 - 12:05

Gerelateerd

Delen