De Voortuin in Almere Poort wordt sportief parklandschap

POORT – De Voortuin van Almere, het gedeelte van Almere Poort langs de A6, moet een visitekaartje worden voor de hele stad. Almeerders hebben hierover meegedacht. Het resultaat is een plan gericht op een groene invulling met voorzieningen voor vrije tijd, sport en gezondheid.

 

Bewoners, ondernemers, scholen, (sport)verenigingen en lokale organisaties zijn in november 2018 uitgenodigd om tijdens workshops mee te denken over De Voortuin. Tijdens de workshops werden ideeën verzameld en een brainstorm gehouden.

 

Visie
Het college stelt aan de gemeenteraad voor om op basis van de samen met inwoners vormgegeven visie aan de slag te gaan. Wethouder Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Maaike Veeningen: "Almere werkt aan een groene en gezonde stad en dit gebied kan hier een mooi visitekaartje vormen. Samen met inwoners hebben we aan de visie gewerkt. Ook bij de uitwerking willen wij met ondernemers en initiatiefnemers het gebied verder vormgeven."

 

Landmark
Het is de bedoeling om het geheel een uitstraling van een 'sportief parklandschap' te geven. Circa twintig dagen per jaar gaat hier geparkeerd worden voor evenementen op het evenementenstrand. In het gebied is naast ruimte voor initiatieven en bedrijvigheid ook plek voor een landmark opgenomen gelegen aan de A6. Het geheel moet een parkachtige uitstraling krijgen. Het gebied is met 22 hectare natuurgebied van Staatsbosbeheer tevens onderdeel van de natuurverbinding tussen het Kromslootpark en De Noorderplassen.

Meer informatie: poort.almere.nl/stadstuinen-poort-oost/de-voortuin

Artikel geplaatst op: 25 november 2019 - 13:11

Gerelateerd

Delen