Crisisopvanggroep Harmonie voor kinderen verhuisd

NOORDERPLASSEN – Mark (11) opende afgelopen maandag het nieuwe onderkomen van de crisisopvanggroep Harmonie van Vitree aan het Ruim in de wijk Noorderplassen.

Foto: Vitree

Soms is het voor een kind tijdelijk niet mogelijk om thuis te wonen. Mark (11) verblijft tijdelijk in crisisopvanggroep Harmonie van jeugdhulporganisatie Vitree. Mark verhuisde afgelopen week mee naar het nieuwe onderkomen van deze groep aan Het Ruim in Noorderplassen en verrichtte ook de opening.

Vitree kiest voor kinderen als Mark het liefst voor een zo gezinsgerichte vorm van opvang, bijvoorbeeld in een pleeggezin. Soms zijn er geen pleegouders beschikbaar of is deze vorm van opvang niet passend. Dan is tijdelijke opvang nodig in een opvanggroep, zoals de Harmonie. Kinderen uit Flevoland kunnen er vier tot maximaal zes weken verblijven. In deze periode wordt onderzocht of ze, vaak met extra hulp in het gezin, terug naar huis kunnen.

 

Enthousiast
Manager Jan Fahner is enthousiast over het nieuwe onderkomen op Het Ruim in Almere: “Ik ben heel blij met deze nieuwe plek, het is veel moderner en geschikter voor het opvangen van kinderen. Samen met het team hebben we de gelegenheid aangegrepen om ook de methodiek te vernieuwen. Zo kunnen we samen met alle betrokkenen nog beter toewerken naar een goede vervolgplek voor het kind, natuurlijk het liefst thuis bij de eigen ouders”.

Jan Fahner vertelt verder met trots over Mark, dat hij aan het oefenen is om weer bij zijn ouders te wonen. En de prognose: Mark woont voor de jaarwisseling weer volledig thuis.

Artikel geplaatst op: 17 december 2019 - 11:35

Gerelateerd

Delen