Het Buitenhuis wordt werkatelier voor vernieuwing Centrum Buiten


BUITEN CENTRUM – Het centrum van Almere Buiten wordt de komende jaren flink onder handen genomen. Om deze vernieuwingsslag voor de Buitenaren ‘een gezicht te geven’, wordt een werkatelier ingericht aan het Baltimoreplein 106, Het Buitenhuis. Daar wordt gewerkt aan de plannen en kunnen belangstellenden elke donderdagmiddag tussen 15.00 tot 17.00 binnenlopen. 

Het Globeplein is al aangepakt en de globe is terug op zijn plek. (Foto: Almere DEZE WEEK)

 

"De eerste stappen zijn al genomen. Zo heeft het Globeplein een herinrichting gehad en is de Globe weer teruggeplaatst op het plein”, aldus wethouder Hilde van Garderen. “In Doemere is het parkeerterrein heringericht en groener gemaakt en in het centrum is een fors aantal nieuwe woningen bijgekomen.” Maar Van Garderen benadrukt dat er meer nodig is. “Het college heeft besloten om de komende jaren een deel van de winst uit verkoop van gronden in nieuwe gebieden in te zetten voor de vernieuwing van de stad. Hiermee geven we een stevig signaal af naar andere partijen, waaronder eigenaren en ondernemers, voor een gezamenlijke, daadkrachtige aanpak in de komende jaren. Het uiteindelijke succes van deze opgave wordt bepaald door het succes van de samenwerking met alle partners.”

 

VVV-punt

In een brief aan de gemeenteraad meldt het college van burgemeester en wethouders de laatste stand van zaken. Zo wordt er in de Nieuwe Bibliotheek in samenwerking met Almere City Marketing een VVV-punt gerealiseerd, dat vanaf april 2020 open zal zijn. Ook wordt met Almere City Marketing het gesprek gevoerd om meer evenementen in Buiten te organiseren. Verder wordt samen met de ondernemersverenigingen en vastgoedeigenaren de mogelijkheid van een Bedrijven Investeringszone (BIZ) onderzocht, zoals in Haven inmiddels is gerealiseerd.

 

Balitmoreplein

Bureau Stedelijke Planning is gevraagd om advies uit te brengen over de invulling van het parkeerterrein aan het Baltimoreplein, waarbij wordt gekeken naar de mogelijkheid om dit als evenemententerrein in te richten. Verder is de herinrichting van de Straat van Florida inmiddels gestart en wordt er gewerkt aan een haalbaarheidsstudie voor de ontwikkeling van een cultuurhuis in het centrum van Buiten.

 

Het Buitenhuis

Het Buitenhuis wordt de werkplek waar de verschillende partners de plannen verder kunnen uitwerken. Elke donderdagmiddag vanaf 15.00 tot 17.00 uur is Het Buitenhuis opengesteld voor bewoners, ondernemers, raadsleden en andere partijen die meer informatie willen over de stedelijke vernieuwing en alle ontwikkelingen in het centrum. Vanaf het nieuwe jaar komt er ook maandelijks de mogelijkheid om te speeddaten met wethouder Hilde van Garderen.

Artikel geplaatst op: 18 december 2019 - 15:24

Gerelateerd

Delen