Prachtige Poortenaren gehuldigd

POORT - Vier bewoners van Almere Poort zijn uitgeroepen tot Prachtige Poortenaar. Het gaat om Lieke Poorten, Yte en Anja Oosterhof en Gertjan Kloek. Zij kregen donderdag van wethouder Maaike Veeningen een oorkonde, bloemen en een beeldje van Mira Ticheler.

v.l.n.r: Yte en Anja Oosterhof, wethouder Maaike Veeningen, Lieke Poorten en Gertjan Kloek. (Foto: aangeleverd)

 

De eretitel Prachtige Poortenaar is voor mensen die zich inzetten voor dit stadsdeel. Inwoners en ondernemers konden kandidaten nomineren. De keuze viel uiteindelijk op de vier personen die donderdag werden gehuldigd door de wethouder.
Lieke Poorten zet zich al jaren in voor Poort en organiseerde de afgelopen jaren Slapen bij de Schapen en de avondvierdaagse. Daarnaast verrichtte ze allerlei hand- en spandiensten bij activiteiten zoals Koningsdag en Burendag. Regelmatig helpt ze bij Scouting Novo Mundo en in het Klokhuis.

Evangelische dienst

Yte en Anja Oosterhof bieden hulp aan mensen die dat nodig hebben, praktisch en geestelijk. Al acht jaar lang organiseren zij iedere zondag een evangelische dienst in het gebouw van Aeres. Ze zijn actief bij het Poortsociaal festival (ook in het bestuur). Iedere maand organiseren ze een maaltijd met internationaal karakter.

Gertjan Kloek is sinds 2015 betrokken bij het buurtpreventieteam Poort. Hij begon toen met de voorbereidingen om dit team op te richten. Hij was vanuit Amsterdam in Poort komen wonen en hij wilde niet dat Poort op het gebied van schoon, heel en veilig zou verloederen. Vanaf maart 2016 bestaat het buurtpreventieteam daadwerkelijk en al die tijd is Gertjan actief gebleven. Andere vrijwilligers van het buurtpreventieteam prijzen Gertjan omdat hij de buurten en bewoners goed kent, vriendelijk en zeer oplettend is en alles ziet – van een openstaande autoruit tot een doorgezaagde fietsketting.

Artikel geplaatst op: 10 januari 2020 - 09:42

Gerelateerd

Delen