Expositie van kindertekeningen over zonne-energie in stadhuis

STAD – Wethouder Jan Hoek heeft woensdag in het stadhuis een expositie geopend van kindertekeningen over zonne-energie.

Met het doorprikken van een ballon zorgde de 8-jarige Raphael voor een knallende opening. (Foto: aangeleverd)

 

De tekeningen zijn gemaakt door kinderen die afgelopen zomer het Expositorium in Almere Buiten hebben bezocht en daar hebben geleerd over zonne-energie. Het Expositorium was ingericht ter promotie van het zonnepark Zuyderzon, waarin inwoners van Flevoland konden investeren. Het was een initiatief van De Groene Reus, de lokale duurzame energiecoöperatie die de burgerparticipatie in Zuyderzon georganiseerd heeft. Het zonnepark is gerealiseerd op industrieterrein in Buiten en sinds 1 oktober 2019 klaar om stroom te leveren aan 10.000 huishoudens. Het is ongeveer zo groot als 35 voetbalvelden.

 

Onder de indruk
"Bij de opening van het zonnepark was ik onder de indruk van de omvang ervan. Het is enorm", aldus Jan Hoek. De wethouder was ook onder de indruk van de hoeveelheid kindertekeningen die wand in de passage van het stadhuis sieren. Geïnteresseerd bekeek hij het kunstwerkje van de 8-jarige Raphael, die een auto op zonne-energie heeft getekend. Nadat de wethouder symbolisch een slinger had doorgeknipt om de tentoonstelling te openen, mocht Raphael een ballon doorprikken en dat hij liet hij zich natuurlijk geen twee keer zeggen.

Bewustwording
De tekeningen geven een inkijkje in de belevingswereld van kinderen over de toekomst. De Groene Reus wil met dit project kinderen al op jonge leeftijd betrekken bij het onderwerp 'duurzaamheid' en een stukje bewustwording creëren. "Ik vind het mooi om te zien dat veel kinderen ook een wereldbol hebben verwerkt in hun tekening", aldus Hoek. "Het gaat namelijk niet alleen om dit zonnepark in Almere, maar om deze hele aardbol waarop wij leven."


De expositie is een maand lang te zien in de passage op de begane grond in het stadhuis. Kijk voor meer informatie over het zonnepark op  https://www.degroenereus.nl/zuyderzon/

Artikel geplaatst op: 16 januari 2020 - 12:14

Gerelateerd

Delen