‘Essentaksterfte zorgvuldig aangepakt, communicatie kon beter’

ALMERE – De aanpak van de essentaksterfte is ‘zeer zorgvuldig’ aangepakt, maar er is nog wel ruimte voor vebetering in de communicatie richting bewoners.

De essen bij Bramerbos. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)


Dat is de conclusie van de evaluatie van het bomenkader en de essentaksterfte. De evaluatie concludeert verder dat de huidige aanpak van de essentaksterfte kan worden voortgezet. 

Naar aanleiding van deze evaluatie stelt het college aan de gemeenteraad voor om het bomenkader op dit moment niet aan te passen en over twee jaar nog een keer te evalueren.
Het college zet zich ondertussen in op ‘een verdere verbetering van de communicatie en de wijze waarop bewoners betrokken worden.’
Het college zal de gemeenteraad voorstellen de huidige aanpak van de essentaksterfte voort te zetten.

 

Overgooi
De evaluatie druist behoorlijk in tegen de second opinion die bewoners van Overgooi vorig jaar lieten uitvoeren. De gemeente wilde 158 essen langs het Stamerbos kappen. Maar uit het onderzoek bleek dat dat helemaal niet urgent of noodzakelijk was. Bij slechts één boom waren duidelijke kenmerken van essentaksterfte gesignaleerd. Bij 47 andere bomen was er twijfel, maar bij honderd bomen waren helemaal geen kenmerken van essentaksterfte aangetroffen.

Artikel geplaatst op: 04 maart 2020 - 14:54

Gerelateerd

Delen