Katholieke kerk Muziekwijk nadert voltooiing

MUZIEKWIJK – De nieuwe katholieke Bonifatiuskerk in Muziekwijk nadert de voltooiing. Nog dit voorjaar moet de kerk opgeleverd worden. Daarna kan de verhuizing plaatsvinden en de inrichting worden voltooid.

De kerkzaal is in aanbouw en al duidelijk herkenbaar. (Foto: aangeleverd)

 

De bouwkosten van de kerk aan de Youri Egorovweg worden voor het grootste deel door het Bisdom betaald. Daar wordt een compleet kaal en leeg gebouw voor opgeleverd. De parochie moet dus uiterst inventief te werk gaan. Zo werd een 72 meter lange wandschildering van de Frans/Russische kunstschilder Théodore Stravinsky overnomen van de Sint Willebrorduskerk in Almelo die gesloopt moest worden. Van de inmiddels gesloten Heilige Geestkerk in Amstelveen werden de kerkbanken overgenomen. Het kantoormeubilair werd voor een symbolisch bedrag overgenomen van een bouwbedrijf.

 

Kerkbanken uit Amstelveen
Daarmee worden de kosten gedrukt, maar desondanks lopen de kosten best op. Zo moeten de banken uit Amstelveen worden opgeknapt en op maat worden gezaagd. Ook moet de kerkzaal nog worden ingericht en de parkeerplaats bij de kerk.
De parochie is daarom een geld-inzamelingsactie gestart waarmee 120.000 euro is opgehaald. Pastoor Sandor Koppers laat in het kerkblad weten zeker nog 150.000 euro nodig te hebben. 'Als we het samen doen is er best veel mogelijk. Stel dat er zo'n zeshonderd parochianen bereid zijn om gemiddeld 250 euro te betalen, dan bereiken we al het doel. De bijdrage mag ook in termijnen worden betaald.'De parochianen zijn inmiddels een 250 euro-actie gestart waarmee de kerk kan worden gesteund.

Artikel geplaatst op: 10 maart 2020 - 09:11

Gerelateerd

Delen