Nog twee locaties over voor musicaltheater

STAD CENTRUM - Er zijn nog twee locaties over voor het musicaltheater dat zich graag in Almere wil vestigen: het Atlantisstrand (het voormalige busstation 't Oor) en de Oostkavels (grofweg tussen Rabobank-toren en parkeerterrein ziekenhuis).

Scene uit Soldaat van Oranje. (Foto: Joris van Bennekom)

Het musicaltheater van New Productions, dat ook het succesvolle Soldaat van Oranje produceerde, wil een permament musicaltheater in Almere vestigen. De gemeenteraad staat hier positief tegenover. De afgelopen maanden is er locatieonderzoek verricht, in samenspraak met New Productions. 

Meerdere locaties zijn tegen het licht gehouden. Uit dit locatieonderzoek komen twee locaties als kansrijk naar voren. Deze twee locaties bevinden zich in en aan het Weerwater in Almere Stad: Atlantisstrand en de Oostkavels in het centrum van Almere. Met dit locatieonderzoek brengt het college in beeld wat de vestiging kan betekenen voor de stad en wat de kansen en effecten zijn. De gemeenteraad kan zich nu voor het eerst een beeld vormen van het initiatief en aan het college meegeven wat zij belangrijk vindt. Op basis van deze informatie formuleert het college later haar voorkeur.

 

Artikel geplaatst op: 20 maart 2020 - 12:44

Gerelateerd

Delen