Eerste paal van de 500ste IbbA woning in de grond

EUROPAKWARTIER - De eerste paal van de 500ste IbbA woning werd vorige week feestelijk de grond in geslagen. “Met deze paal is IbbA volwassen geworden”, aldus wethouder Henk Mulder. “Met 500 enthousiaste bouwers in vier jaar kan je wel zeggen dat het product zich bewezen heeft.”
De eerste paal van de 500ste IbbA woning werd feestelijk de grond in geslagen. (Foto: aangeleverd)

Er is behoefte aan de mogelijkheid om je eigen huis te bouwen, ook bij mensen die wat minder te besteden hebben. Eigenaar van de nieuwe IbbA woning, Rob Heeneman, is trots op zijn nieuwe grote woning. “Voor dit geld kan ik in Amsterdam helemaal geen huis kopen. En wat ik wel kan betalen ligt driehoog achter.”
De IbbA regeling startte in 2009. Zelfbouwers kunnen een woning bouwen voor maximaal €189.000,. Ze nemen hiervoor een hypotheek die bij hun inkomen past, maar minimaal 60% van dit bedrag. Voor de rest krijgen ze een IbbA-Starterslening. Dit maakt de regeling bereikbaar voor mensen met een inkomen tot €36.500 per jaar. Inmiddels zijn er ruim 500 IbbA-kavels uitgegeven en komen er 12 oktober nog eens 100 op de markt.
IbbA dient meerder doelen: voor de individuele bewoner/bouwer, voor de wijk en voor de stad. “Door zelfbouw grootschalig en voor iedereen mogelijk te maken, breng je een kwaliteit en diversiteit in een wijk, die je als overheid niet kan plannen. Maar op persoonlijk niveau vind ik het misschien nog wel belangrijker dat mensen die nu met trots in hun zelfgebouwde woning wonen, anders wellicht nog op de wachtlijst voor een sociale huurwoning hadden gestaan”, besluit Mulder.
Voor meer informatie: www.ikbouwbetaalbaarinalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2013 - 07:00

Gerelateerd

Delen