Almere & the City, waar voetbal en stad elkaar raken

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Voetbalclub Almere City FC wil met het initiatief ‘Almere & the City’ ook op sociaal gebied van betekenis zijn voor Almere. Er zijn elf projecten die de stad positief versterken.
De spelers die die zich als ambassadeurs gaan hard maken voor het project Almere & the City. (Foto: aangeleverd)

Voetbal is sport nummer één in Nederland en Almere City FC heeft dus grote potentie voor de stad. De club wil als betaald voetbalorganisatie (bvo) een bijdrage leveren om Almere leuker, veiliger en gezonder te maken voor alle inwoners. Dat klinkt misschien hoogdravend, zo beseft de club, maar medewerkers, spelers en trainers voelen dit echt zo. Veel mensen weten niet dat Almere City FC al jarenlang kinderen helpt met onderwijs en bijvoorbeeld (ex-)gedetineerden een zinvolle dagbesteding bieden. “Activiteiten waar wij onze mensen, kennis en faciliteiten voor inzetten”, aldus de club. “Iedere dag weer. En we doen nog veel meer.”
Bezoekers die voor het eerst een wedstrijd van Almere City FC bijwonen zijn vaak enorm verbaasd over de mooie locatie, de voorzieningen en de leuke vrijdagavondbesteding die betaald voetbal in Almere is. Maar ook bedrijven en instellingen zijn meer en meer positief verrast over de activiteiten op maatschappelijk gebied en participeren in toenemende mate in projecten.
Ballen met de buurt

Wijkenvoetbal is bij uitstek de manier om op een gezellige, gezonde en laagdrempelige manier de eigen wijk beter te leren kennen. En mensen uit andere delen van de stad te ontmoeten. Elke laatste maandagavond van de maand trainen wijkenvoetbalteams in het Yanmar-stadion. Op 11 juni zal het grootste wijkenvoetbaltoernooi van Nederland plaatsvinden waarbij tientallen buurt- en straatteams strijden om de winst.
Tijdens de trainingen in aanloop naar het toernooi kunnen deelnemende teams rekenen op ondersteuning van spelers en trainers van Almere City FC. Alle teams die meedoen zijn ook nog eens van harte uitgenodigd voor een rondleiding en een thuiswedstrijd. Wie wordt de winnaar van Ballen met de Buurt 2016? Eilandenbuurt, Waterwijk of misschien wel Oostvaarders?
Stuur een e-mail naar thecity@almerecity.nl of kijk op www.almerethecity.nl om mee te doen.
Artikel geplaatst op: 30 november 2015 - 14:56

Gerelateerd

Delen