Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek de Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: atlete Shanella Bleecke
Shanella Bleecke. (Foto: aangeleverd)

“Ik wil later ook een sportheld voor iemand zijn”

De vijftienjarige Shanella Bleecke begon als meisje van zes jaar met atletiek. “Ik ging vaak mee naar wedstrijden van mijn broer Shaquille.” Haar broer kreeg een sportbeurs aangeboden in Amerika en toen wist Shanella zeker dat ze ook topsporter wilde worden. “Ik wilde ook zo goed worden als mijn broer.”

Inmiddels traint Shanella al acht jaar en sinds vier jaar specifiek de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Shanella traint twee keer per week op de atletiekbaan bij Almere ’81 en twee keer per week in de sportschool. De atlete heeft vaak meegemaakt dat ze afspraken met vrienden moest afzeggen voor een training of dat ze eerder wegging van een feestje in verband met een wedstrijd de volgende dag. “Mijn trainer heeft zelf ook een dochter en begrijpt gelukkig wel dat ik op deze leeftijd chillen met mijn vriendinnen soms voor laat gaan.”
Haar topsport is goed te combineren met school. Shanella gaat naar het Buitenhout College in Almere. Deze school houdt waar mogelijk rekening met haar drukke trainingsschema. De Almeerse heeft een topsportpas van Topsport Flevoland en maakt hiermee gebruik van diverse topsportfaciliteiten. Waaronder het volgen van een mediacursus. “Na deze cursus ben ik een eigen Youtube kanaal begonnen, waarmee ik mijzelf als sporter kan laten zien. Het nieuwe seizoen is begonnen en ik wil deze afronden met 30 - 40 meter op discuswerpen en 12 meter op kogelstoten. Daar zou ik ontzettend trots op zijn.”Onlangs stootte Shanella de kogel ver over de tien meter en behaalde hiermee haar persoonlijke doel voor dit seizoen.
Plezier staat voorop bij het jonge sporttalent. Ook als het even niet gaat tijdens trainingen of wedstrijden. Haar sportheld is de Amerikaanse kogelstootster Michelle Carter. “Ik wil later ook een sportheld voor iemand zijn. Hoe geweldig is het als mensen jou zien als hun idool. Iedere sporter droomt van de Olympische Spelen, ik ook!”
Artikel geplaatst op: 09 december 2015 - 14:23

Gerelateerd

Delen