Qontent lijkt nu al zeker van de halve finale

PARKWIJK – De badmintonners van Almere Qontent lijken nu al zeker van de halve finale. Zaterdagavond werd de play-off wedstrijd gewonnen van BC Victoria.

Manon Sibbald in actie. (Foto: Fred Rotgans)

Qontent speelde zonder de nog steeds geblesseerde Stephan Branderhorst. Desondanks zijn de Almeerders het enige team dat nog geen wedstrijd verloren heeft. In Hoensbroek kwam Qontent op een 4-0 voorsprong. Het team dat als eerste vijf wedstrijden wint is de winnaar. Als ook de vijfde partij gewonnen zou worden was de wedstrijd afgelopen. Door blessures en ziekte moest het 16-jarige talent Sebastiaan Li dat belangrijke punt binnenhalen. Hij won vrij eenvoudig met 21-14 en 21-12. Een voortreffelijk debuut in de eredivisie van Sebastiaan, derhalve.
De laatste partij werd dus ‘om den keizers baard’ gespeeld, maar werd ook gewonnen.
Volgende week zaterdag 12 december om 19.00 uur speelt Qontent Almere de thuiswedstrijd tegen BC Victoria in Sporthal Raggers. Ook hier geldt dat het team dat als eerste vijf partijen wint de winnaar is.
Uiteraard worden er weer veel supporters verwacht op deze sfeervolle avond. Mocht Qontent Almerspelers weer als winnaar van de baan stappen dan plaatsen zij zich voor de halve finale.

Artikel geplaatst op: 07 december 2015 - 09:32

Gerelateerd

Delen