Zwemmen voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

ALMERE – Op 5 januari van het komende jaar begint ook weer een nieuw zwemkwartaal voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Wie mee wil doen moet zich voor zondag 20 december aanmelden.
Het zwemmen is er voor mensen met NAH die graag zelfstandig willen zwemmen en bewegen in het water. Het zwemmen is zeer geschikt voor het verbeteren en onderhouden van motoriek en evenwicht. Het zwemmen binnen reguliere zwembaden levert vaak problemen op door onzekerheid, prikkels en het ontbreken van geschikte aanpassingen. Dit kan ervoor zorgen dat de drempel om te gaan zwemmen voor mensen met NAH te hoog wordt.
Zwemmen voor mensen met NAH is goed als tussenstap om vervolgens het zwemmen te continueren bij een regulier zwembad. Naast het sportief bezig zijn biedt het NAH-zwemmen ook gezelligheid en lotgenotencontact.
Meer informatie over deze zwemmogelijkheid is te verkrijgen bij de Trappenberg via e-mail, wvelse@trappenberg.merem.nl. Het zwemmen wordt aangeboden in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation en NAH Ontmoetingspunt Almere.
Artikel geplaatst op: 11 december 2015 - 11:30

Gerelateerd

Delen