Koninklijke Onderscheiding voor Hans de Ruiter

STEDENWIJK – Almeerder Hans de Ruiter is afgelopen donderdag 10 december benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgmeester Franc Weerwind kwam hem de versierselen opspelden die horen bij de Ridderorde.


Hans de Ruiter is medeoprichter van de in 1992 opgerichte vereniging Heart Beat. Deze vereniging is het in het leven geroepen om ex-hartpatiënten met revalidatie- en sportprogramma’s te begeleiden en te ondersteunen. Al 23 jaar zet de De Ruiter zich, met veel enthousiasme, in voor de vereniging.
Dankzij de grote inzet van De Ruiter hebben vele honderden (ex)hartpatiënten de kans gekregen om aansluitend op de behandeling en revalidatie in het Flevoziekenhuis aan hun conditie te werken. Door zijn bijdrage en inzet zijn er veel waardevolle initiatieven van de grond gekomen. Daarnaast heeft De Ruiter de door hem georganiseerde reanimatiecursussen in de praktijk gebracht door zelf enkel levensreddende reanimaties uit te voeren.
Donderdag gaf De Ruiter les toen hij tot zijn grote verrassing burgemeester Weerwind zag binnenkomen, vergezeld met vrienden en pers.

Artikel geplaatst op: 11 december 2015 - 11:18

Gerelateerd

Delen