RC Bulldogs viert zilveren jubileum

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het rugbyterrein op sportpark Fanny Blankers-Koen stond zaterdag geheel in teken van het 25-jarig bestaan van Rugbyclub Bulldogs. Het was een dag vol sportiviteit, herinneringen ophalen en natuurlijk feest zoals rugbyers dat vieren.
Natuurlijk was er ook taart om het jubileum te vieren. (Foto: Fred Rotgans)

De dag werd afgetrapt met de reguliere wedstrijden voor bijna alle jeugdteams van RC Bulldogs, van de turven (6 en 7 jaar) tot de junioren (15 en 16 jaar). De colts speelden pas op zondag en de senioren hadden een weekendje vrij. Zij spaarden hun krachten voor de wedstrijd waar door velen lang naar uit is gekeken: Bulldogs vs oud-Bulldogs. Het was een fantastisch weerzien met het grote aantal spelers dat ooit voor Bulldogs uitkwam en waarvan een deel in de ereklasse speelt of heeft gespeeld. De nog relatief jonge en minder ervaren Bulldogs speelden geweldig, maar uiteindelijk won oud-Bulldogs met 20-17 in een wedstrijd zoals rugby gespeeld hoort te worden: gedreven en respectvol.
Leden konden ook meedoen aan de highland games; oud-Schotse spellen zoals paalwerpen. In de namiddag in het clubgebouw blikte oprichter Eric Voet terug op de 25-jarige geschiedenis en werd een film vertoond over de successen van de club. Hierin is te zien hoe de club jaarlijks internationale toernooien organiseert en ook bezoekt. En natuurlijk hoe belangrijk de inzet van de vrijwilligers is. Het feest werd afgesloten met een grootschalige barbecue en een gezellig feest waarin alle herinneringen werden opgehaald en nieuwe gecreëerd. Rugbyclub Bulldogs is klaar voor de volgende 25 jaar.
Artikel geplaatst op: 14 december 2015 - 09:37

Gerelateerd

Delen