Wereldkampioen Georgiev doet wereldrecordpoging kloksimultaan dammen

STEDENWIJK – Wereldkampioen Dammer Alexander Georgiev gaat op woensdag 30 december in Almere een poging doen het wereldrecord kloksimultaan dammen te verbreken. Toeschouwers zijn welkom, de toegang is gratis.
Alexander Georgiev (Foto: Draughts World Championship 2)

De organisatie is in handen van de Stichting Aan Zet. Alexander Georgiev zal het in Congrescentrum Annapark aan de Sas van Gentlaan 10-12 opnemen tegen 45 tegenstanders met een rating (speelsterkte) van gemiddeld 1030. Om het record te verbreken moet de Rus minimaal 70 procent van de partijen winnend afsluiten. Zowel Alexander Georgiev als zijn tegenstanders hebben een bedenktijd van vijftig zetten per twee uur. Daarna 25 zetten per uur. Dat betekent dat Georgiev neer op 3,2 seconde bedenktijd per zet.
Het programma begint om 10.30 uur en de poging gaat om 11.00 uur van start. Naar verwachting wordt er tot 16.30 uur gespeeld. Paul Oudshoorn verzorgt de demonstraties, Hans Jonker legt alles op beeld vast. Arbiters zijn Frank Teer en Ton Coenen en Michel Stempher verzorgt de ICT. Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis.
Artikel geplaatst op: 16 december 2015 - 09:01

Gerelateerd

Delen