Qontent Almere favoriet voor landstitel
‘Het zou een unieke prestatie voor Almere zijn’

PARKWIJK – De badmintonners van Qontent Almere maken grote kans om voor het eerst in de historie landskampioen te worden. De ploeg is nog ongeslagen en in de play-offs doorgedrongen tot de laatste vier. Trainer Erik Staats erkent de favorietenrol, maar waakt voor teveel euforie.
Erik Staats: “We beseffen dat we iets unieks kunnen presteren, ook voor de stad Almere.” (Foto: Fred Rotgans)

Qontent Almere boekte dit seizoen grote overwinningen en in de kwartfinale van de play-offs wist tegenstander Victoria niet één van de twaalf partijen te winnen. “Maar we hebben ook partijen gelijk gespeeld”, zegt Staats. “En als je dat in één van de resterende wedstrijden doet, wordt je geen kampioen.”
Toch worden de Almeerders door insiders als favoriet gezien. De goede prestaties van dit jaar worden toegeschreven aan de komst van badminton-mastodont Eric Pang. Staats: “Ons beleid blijft is om vooral met lokaal talent uit onze opleiding te werken. Maar om mee te doen om de titel heb je méér nodig. Pang brengt natuurlijk veel ervaring mee. Hij traint hier nu drie keer per week, waardoor het algemene niveau stijgt. Spelers trekken zich duidelijk aan hem op.”
Staats heeft geen moeite met de favorietenrol. “Ik heb vertrouwen in mijn team, noem ons ook ‘licht favoriet’. Maar we zijn er nog lang niet. De sterkste teams blijven over. De halve finale spelen we tegen titelverdediger DKC. Dat zegt genoeg.”
Mocht Qontent Almere de titel grijpen dan is dat voor het eerst in de historie. “Het begint nu echt te leven, ook binnen de club. We zijn altijd outsiders voor de titel geweest, nu zijn we favoriet. We beseffen dat we iets unieks kunnen presteren, ook voor de stad Almere. Mijn taak is vooral om iedereen met beide beentjes op de grond te houden. Kleine foutjes kunnen straks doorslaggevend zijn. Die moeten we zoveel mogelijk zien te vermijden.”
Artikel geplaatst op: 22 december 2015 - 09:33

Gerelateerd

Delen