Almere toneel van NK Run-Bike-Run

POORT – De Nederlandse Triathlon Bond besloten dat het NK Run Bike Run de komende twee jaar in Almere wordt gehouden. Het gaat om het NK over de lange afstand, waarbij atleten 10 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en nogmaals 10 kilometer lopen.
De Almeerse stichting Start2Finish tekent voor de organisatie van het evenement, dat in 2016 plaatsvindt op zaterdag 4 juni. Stichting Start2Finish heeft intussen ruime ervaring met het organiseren van topevenementen. Voorzitter Richard Belderok reageert op de site van Triathlon Almere dan ook zeer verheugd op de toekenning van het NK. “Dit is voor ons een mooi evenement. Het NK Run Bike Run wordt in hetzelfde weekend gehouden als onze DUIN Triathlon, bij de Marina Muiderzand, waar een hele sfeervolle locatie op de deelnemers wacht.”
Rembert Groenman constateert namens de NTB dat er perspectief is voor de Run Bike Run. “Het is mooi om in Almere het NK Lang te hebben en hopelijk kunnen we ook nog een NK over een kortere afstand toekennen voor 2016. Daarbij zien we een toenemend enthousiasme onder atleten. Run Bike Run leeft duidelijk en dat is positief,” aldus Groenman.
Artikel geplaatst op: 16 december 2015 - 14:28

Gerelateerd

Delen