Grote Clubactie brengt in Almere 88.845 euro op

ALMERE – Verenigingen uit Almere en Almeregroene Kadeweg haalden in Almere 88.845 op met de Grote Clubactie. Het bedrag dat sport-, cultuur- en hobbyverenigingen jaarlijks ophalen met de Grote Clubactie is onmisbaar voor het inrichten van het clubhuis, de aanschaf van materialen en het organiseren van activiteiten.
De opbrengsten voor de verenigingen uit Almere en Almere Groene Kadeweg werden vorige week tijdens de Grote Clubavond bekend gemaakt bij de Intersport-vestigingen in Amsterdam en Volendam.
Landelijk deden in totaal 6000 verenigingen mee. Die verenigingen verkochten dit jaar 310.000 loten meer dan vorig jaar. Door het fanatisme van de lotenverkopers zijn 2,9 miljoen loten verkocht en werd een opbrengst van bijna 9 miljoen euro opgehaald, waarvan 80% rechtstreeks naar de clubkas gaat. Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: "We hebben dit jaar een prachtig resultaat behaald, omdat verenigingen ruim 300.000 loten meer verkochten dan vorig jaar. We zijn erg trots op deze opbrengst en dit is vooral te danken aan honderdduizenden enthousiaste vrijwilligers. Van de opbrengst gaat zo'n 7 miljoen euro direct naar de 6.000 deelnemende verenigingen. Een fantastisch resultaat voor het verenigingsleven in Nederland"
Artikel geplaatst op: 22 december 2015 - 07:00

Gerelateerd

Delen