Jack de Gier nieuwe hoofdtrainer Almere City

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Jack de Gier is de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. De oud-speler van onder meer Cambuur, Willem II, NEC en FC Twente tekent een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.


Op maandag 4 januari zal de 47-jarige oefenmeester voor het eerst op het trainingsveld staan. Hij is de opvolger van Maarten Stekelenburg, die de afgelopen wedstrijden werd vervangen door interim-trainer Marco Heering.
De Gier, die in 2013 zijn diploma Coach Betaald Voetbal haalde, komt over van NEC. In Nijmegen was hij dit seizoen werkzaam als trainer van de beloftenploeg. De seizoenen daarvoor was hij hoofdtrainer van de A1 en assistent-trainer van Anton Janssen bij het eerste elftal. Zijn laatste functie combineerde hij met het hoofdtrainerschap van de Amsterdamse amateurclub OSV.
Bij Almere City FC begint De Gier aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het Nederlandse betaald voetbal. ,,Voor mij is dit een schitterende uitdaging”, vertelt De Gier. ,,Ik heb aan de gesprekken met de clubleiding een heel prettig gevoel overgehouden en ik denk dat Almere City een club is die goed bij mij past.”

Artikel geplaatst op: 22 december 2015 - 14:31

Gerelateerd

Delen